Leefstijlinterventie

Leefstijlinterventie

Aandacht voor een gezonde leefstijl bij bedrijven is een belangrijk aspect om het werkvermogen te verbeteren en de duurzame inzetbaarheid te verhogen. Lees verder wat dit voor de werkgever en medewerker oplevert!

Bedrijven investeren veel in onderzoeken zoals een PMO , WAI of BRAVO -onderzoek om zicht te krijgen op de gezondheid en inzetbaarheid van hun medewerkers. In de opvolging van de aanbevelingen en resultaten in het algemeen, kan de leefstijlcoach een belangrijke rol vervullen door de medewerker te begeleiden naar een betere leefstijl en daarmee een betere inzetbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat leefstijlcoaching van 3 tot 6 maanden tot (duurzame) gedragsverandering leidt. Naast individuele begeleiding biedt CVB gezondheid ook leefstijlinterventies aan.

De gezondheidsweek kan als start gebruikt worden voor een langdurige campagne om medewerkers gezond aan het werk te krijgen en houden. Een hele werkweek lang kunnen de medewerkers kennis maken met BRAVO activiteiten binnen en buiten de organisatie als introductie van (zelf)onderzoeken, voorlichtingscampagne en een gezonde leef- en werkstijl.
De gezondheidswerkweek wordt gestart met een introductiedag ‘gezondheidsmarkt’. Tijdens de gezondheidsmarkt kunnen de medewerkers kennis maken met de BRAVO activiteiten en zich inschrijven. Ook hebben de medewerkers de mogelijkheid om een gezondheidscheck af te nemen. De gezondheidscheck geef informatie over hun BMI, vetpercentage, vochtpercentage, spiermassa, fysieke classificatie, botmassa, basaalmetabolisme en visceraal vet.

Wilt uw weten wat leefstijlcoaching voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Scroll naar boven